SMC

Denumirea „SMC” Sintered Metal Corporation a fost modificată în 1985 în SMC Corporation în vederea cotației la Bursa Japoneză în 1987.

Viziune

În calitate de producător cuprinzător de echipamente de control automat, SMC își propune să își îndeplinească responsabilitățile de furnizare de produse și menținem încrederea clienților noștri contribuind atât la creșterea durabilă, cât și la extinderea inovatii tehnologice.

Istorie

SMC Corporation a fost înființată în 1959 ca producător de filtre metalice sinterizate și elemente de filtrare sub denumirea comercială de Sintered Metal Corporation.
În 1961, compania a lansat prima sa gamă de componente pneumatice, echipamente pentru linii de aer, iar până în 1970 gama de produse s-a extins la fabricarea de cilindri.
În 1967, SMC s-a angajat în prima sa afacere în străinătate în Australia, iar în 1976 SMC a aterizat în Europa, deschizând prima filială în Elveția.

Astazi, SMC CORPORATION (Japonia), este unul dintre cei mai mari producatori si distribuitori globali de echipamente pneumatice si electropneumatice pentru automatizari industriale, cu o cota pe piata de profil de peste 30% la nivel mondial si de 60% in Japonia. SMC a fost inclusa pentru 3 ani consecutiv in catalogul Forbes pe lista celor mai inovative companii din lume.