Cum să alegi cea mai bună drujba pentru casa ta!

De ce să investești într-o drujbă?

O drujbă este un instrument de care orice grădinar are nevoie la un moment dat. Recunoscând această nevoie, dacă sunteți în căutarea unui motoferăstrău pentru casă dvs., vă putem ajută să faceți o alegere cât mai informată.

Contrar percepției populare, ferăstrăile cu lanț nu sunt doar pentru pădurari sau muncitori în construcții. Orice amator poate învăța cum să folosească o drujbă pentru a-și ușura muncă, mai ales în proiectarea și renovarea grădinilor și curților.

O drujbă vă poate economisi bani pe termen lung. Nu uitați că vă puteți tăia singur lemnele în timpul iernii, puteți tăia gardurile vii și puteți avea grijă de copacii și arbuștii morți pe tot parcursul anului. În plus , poți crea proiecte DIY utile și distractive. De exemplu, o colibă de lemn sau „scaun” din bușteni pentru un colț de relaxare în grădină.

Tipuri principale de drujbe:

Există multe tipuri de drujbe pe piață, împărțite în general în două categorii, electrice și benzină . În al doilea rând, electricitatea poate fi alimentată prin cablu sau cu baterii. Dacă te gândești să cumperi un motoferăstrău, ar trebui să știi cât mai multe despre ele.

Drujbele electrice:

  • Un ferăstrău electric cu fir este o opțiune ecologică și economică, care este utilă pentru tăierea lemnului în locații relativ fixe, lângă prize electrice. Nu numai că poate fi folosit pentru tăierea lemnului și lucrări de tâmplărie, dar poate fi folosit și pentru lucrări în grădină sau garaj cu un prelungitor.
  • Drujbele cu acumulator sunt de asemenea, ecologice și oferă beneficiul mobilitatii. Mergeți unde trebuie să fiți și utilizați dispozitivul oricând în limitele puterii bateriei.

Drujbele pe benzină:

Acestea sunt mai populare datorită puterii pe care o oferă, randamente mai mari indiferent de sursă de alimentare și a faptului că sunt foarte portabile. Dacă aveți un rezervor de benzină, îl puteți umple oricând și oriunde. Acest lucru este foarte util atunci când mergeți să tăiați lemne pe câmp, de exemplu.

Motorul pe benzină este mai puternic și învârte lanțul mai repede, astfel încât să puteți tăia mai repede cu mai puțină presiune. Motorul de nouă generație este optimizat pentru un consum mai mic de combustibil și emisii mai mici decât predecesorul său. Rețineți că drujbă pe benzină necesită și o cantitate suficientă de întreținere specifică fiecărui motor cu ardere, filtru de aer și schimb de ulei.

Drujba profesională vs. drujbă semi-profesională:

Dacă folosiți un ferăstrău cu lanț în fiecare zi, faceți o varietate de lucrări în grădină sau la locul de muncă, alegeți o drujbă profesională de înaltă performanță, care să lucreze eficient și rapid. Deși astfel de drujbe cu lanț sunt puțîn mai scumpe, ele îndeplinesc toate sarcinile solicitate și fac o treaba excelență. Acestea au diverse optimizări suplimentare, cum ar fi: amortizoare de vibrații pentru o manipulare mai bună, injecție de aer, un sistem centrifugal de curățare a aerului pentru a reduce uzură, intervale de service extinse, pornire rapidă și sistem de frânare inteligent.

Pentru nevoi ocazionale (de exemplu, dacă ardeți lemne de două ori pe an), va fi suficientă o drujbă semi-profesională cu motor mai mic și un preț mai mic. În acest caz, sunteți mai interesat de cât de portabil și de fiabilă este, decât de cât de puternică este.

La ce sa fii atent când alegi o drujbă:

Cele mai importante criterii de luat în considerare atunci când alegeți un motoferăstrău sunt:

  • Lungimea lamei. Lama poate varia între 30-70 cm. Alegerea depinde de materialul de tăiat (grosimea lemnului de tăiat). Cu cât sunt mai mari, cu atât este necesară o lama mai lungă. Cu toate acestea, o lamă de 30 cm poate tăia până la de două ori lungimea ei.
  • Puterea motorului. Uneori se folosește un motoferăstrău cu un motor mai mic. Nu aveți nevoie de cel mai mare motor disponibil pentru a tăia câteva ramuri. În schimb, pentru uz casnic, un motor mai mic este mai sigur.
  • Calitatea lanțului. Pentru a vă asigura că drujba dumneavoastră durează cât mai mult posibil, asigurați-vă că lanțul este din oțel inoxidabil și original de la producătorul echipamentului.
  • Mărimea rezervorului / autonomia acumulatorului. În funcție de motivul pentru care o vei folosii cel mai mult, rezervorul cu lanț ar trebui să aibă suficientă capacitate, iar bateria ar trebui să aibă autonomie în timp pentru a găzdui activitățile pe care vrei să le desfășori.
  • Greutatea drujbei. Cu cât folosești mai des și mai mult timp ferăstrăul cu lanț, cu atât ar trebui să fie mai ușor pentru a evita oboseala și durerile de spate.
  • Funcţiile pentru siguranță. Vă rugăm să verificați fișa de specificații pentru produsul pe care îl folosiți. Ar fi bine dacă ar veni cu un sistem de amortizare a vibrațiilor, un sistem de frânare a lanțului acționat prin inerție și o modalitate de a distribui puterea uniform pe lamă.
  • Bugetul tău. Stabiliți suma pe care doriți să o cheltuiți și fiți flexibil. În unele cazuri, adăugarea de câteva sute de lei poate face achiziția mult mai profitabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *