Pe măsură ce tehnologia VITO a evoluat și piața uneltelor electrice portabile a fost reînnoită, sculele electrice au devenit independente de punctele de alimentare cu energie electrică. Inovația sistemului de acumulatori de 20V constă în faptul că mai multe utilaje din gama EGO, de la mașina de înșurubat la mașina de tuns iarba, folosesc un singur acumulator (2Ah, 4Ah sau 6Ah).

Menționăm cele mai relevante avantaje ale sistemului de baterii universale 20V utilizat în gama EGO:

 • Versatilitatea gamei EGO este remarcabilă atunci când aveți o baterie pentru mai multe scule electrice. O gamă perfectă pentru pasionații de bricolaj sau construcții, oferind unelte pentru găurit și strângere, unelte pentru gazon și grădină, scule de suprafață și tăiere.
 • O singură baterie pentru mai multe aparate a sporit portabilitatea acestor instrumente pentru utilizator. Prin reducerea numărului de baterii, greutatea materialului transportat este redusă și puteți transporta doar o singură baterie de 20V pentru mai multe mașini. Nu este nevoie să aveți mai multe încărcătoare, deoarece porți mai puține baterii și mediul de lucru este mai organizat.
 • O singură baterie pentru mai multe aparate a sporit portabilitatea acestor instrumente pentru utilizator. Prin reducerea numărului de baterii, greutatea materialului transportat este redusă și puteți transporta doar o singură baterie de 20V pentru mai multe mașini. Nu este nevoie să aveți mai multe încărcătoare, deoarece porți mai puține baterii și mediul de lucru este mai organizat
 • Bateriile cu litiu (Li-ion) garantează încărcarea cu cea mai bună performanță și calitate. Utilizarea unui încărcător de încărcare rapidă reduce timpul de încărcare, adică o baterie de 20 V, 4 Ah durează aproximativ 1 oră pentru a fi încărcată complet. Există baterii cu autonomie mai mare (20V, 6Ah) și altele cu mai puțină (20V, 2Ah). Alegerea bateriei ideale va depinde de autonomia de care aveți nevoie pentru diferitele aplicații.
 • Aparatele cu o singură baterie sunt o opțiune bună dacă doriți să economisiți bani, deoarece vânzând bateriile și încărcătoarele separat puteți cumpăra doar mașina de care aveți nevoie pentru îndeplinirea sarcinii. De exemplu, dacă ai deja o motocoșină și o baterie, poți cumpăra un motoferăstrău electric sau o altă mașină din gama EGO fără a fi nevoie să cumperi o baterie suplimentară
 • Dezvoltate cu un design ergonomic, aparatele au fost dezvoltate pentru a oferi confort în tot felul de sarcini. Conceput pentru a face schimbarea bateriei cât mai practică și ușoară posibil.

Ce ar trebui să faci când cumperi?

O greșeală obișnuită atunci când cumpărați acest echipament, este să credeți că toate uneltele fără fir funcționează cu orice baterie sau că bateria va funcționa cu orice altă mașină. Nu toate mașinile și bateriile sunt compatibile. Recomandarea noastră este să verificați compatibilitatea dintre mașini și baterii, deoarece fiecare gamă are propriile sale caracteristici specifice.

Uneltele Vito pe acumulatori de 20V sunt formate din mai multe utilaje dotate cu sistemul universal de acumulatori, utile pentru cele mai variate functii. Sunt enumerate câteva mașini din gama EGO care evidențiază principalele lor caracteristici:

 • Foarfece de tundere fără perii 20V

  Tensiune nominală: 20V DC
  Tip motor: fără perii
  Diametru maxim de taiere: 30 mm

 • Polizor unghiular fără perii 20V

  Tensiune nominală: 20V DC
  Tip motor: fără perii
  Viteza de rotatie: 10000 rpm
  Diametru disc: Ø 115/ 125mm
  Diametru alezaj disc: Ø 22mm

 • Mașină de tăiat fără perii 20V
  Tensiune nominală: 40V DC
  Tip motor: fără perii
  Viteza de rotatie: 0-7000 rpm
  Lungimea tubului arborelui: 1350 mm
  Diametrul tubului arborelui: 26 mm

Sistemul cu un acumulator pentru mai multe mașini din gama EGO a sosit pentru a ușura viața celor care desfășoară diverse activități și au nevoie de unelte specifice pentru diferite domenii.